Alain Berenboom vine în România

Alain Berenboom

Alain Berenboom, scriitor belgian francofon, vine la Bucureşti şi la Iaşi

În cadrul proiectului “Romanul polițist belgian în prim-plan”, Delegația Valonia-Bruxelles l-a invitat în România pe Alain Berenboom, un renumit autor belgian de romane polițiste.

Alain Berenboom, o figură inconturnabilă a literaturii belgiene contemporane, va fi prezent la București și la Iași pentru mai multe evenimente organizate în jurul celor două romane polițiste ale sale traduse în limba română la Editura Crime Scene Press: Averea Gutmeyer și Primejdii în regat.

Programul evenimentelor la care participă Alain Berenboom este:

  • marți, 29 martie, ora 18:00, Muzeul Literaturii din Iași: întâlnire – dezbatere pe tema romanului polițist cu participarea lui George Arion, autor de romane polițiste și editor, și a lui Dan Lungu, scriitor și director al Muzeului Literaturii din Iași. După întâlnire, va urma o sesiune de autografe.
  • miercuri, 30 martie, ora 19:00, Librăria Humanitas Cișmigiu: Alain Berenboom va prezenta cele două romane și va avea o discuție cu publicul, urmată de o sesiune de autografe.
  • joi, 31 martie, ora 10:00, Biblioteca Academiei Române: conferința cu tema dreptul de autor și internetul susținută de Alain Berenboom, care este, de asemenea, avocat înscris la baroul din Bruxelles și profesor la Universitatea Liberă din Bruxelles, specialist în drepturi intelectuale și media.
  • vineri, 1 aprilie, ora 19:00, Librăria Kyralina : seară tematică organizată în jurul romanului polițist.

Născut la Bruxelles în 1947, Alain Berenboom publică în 2007 primul său roman polițist, Périls en ce Royaume / Primejdii în regat. Este vorba despre primul volum dintr-o serie de anchete polițiste conduse de Michel Van Loo, un detectiv nu foarte perspicace, dar mereu înconjurat de oameni care îl ajută.

Alain Berenboom a primit în 2010 premiul Bernheim pentru cel de-al doilea roman din seria de romane polițiste, Le Roi du Congo. În 2013, este recompensat cu premiul Rossel, cel mai important premiu literar din Belgia, pentru romanul Monsieur Optimist.

Romanul Averea Gutmeyer reprezintă o revenire la seria de romane polițiste în care Michel Van Loo este eroul principal sau, mai degrabă, antieroul.

Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați: Gabriela Dobre, gabrielawbb@rdsmail.ro și tel. 021 314 06 85.

Sorry - Comments are closed

Join BEROBA

If you want to join us please download the document below and send it completed to info@beroba.com

Click to join BEROBA
BEROBA Advantages

Tarom

Subscribe to our Newsletter

Gallery

Events Calendar

March 2019

Corporate gifts for BEROBA members

Members

Partners

BEROBA Board Meetings

Weather

Route Planner

Exchange rate

Shares